Looman, Keurslager

Als Keurslager zijn wij zelf verantwoordelijk voor onze eigen inkoop. Omdat we direct contact hebben met onze leveranciers, kunnen wij u goed inzicht geven in de herkomst van ons vlees. Onze klanten vinden dit steeds belangrijker: zij willen weten waar het vlees vandaan komt dat zij bij ons kopen.

Kip

In onze winkel verkopen wij vlees van de Gildehoen kippen. Met de Gildehoen koopt u een pluimveeproduct van Hollandse bodem, gezond, met een lekkere smaak en zonder antibiotica. De kippen van het sterke Hubbard-ras groeien op in een stal met stro en daglicht. Ook hebben zij scharrel- en speelmateriaal tot hun beschikking. Het eten van deze Gildehoenders is 100% plantaardig en bestaat vooral uit granen. Wilt u meer weten over een lekker stukje kip? In onze winkel geven wij u graag advies.

 

Rundvlees

Ons rundvlees wordt speciaal voor ons geselecteerd door de Beef Boys. Zij selecteren het beste rundvlees van verschillende rassen. Dit doen zij door langs te gaan bij de boer en de slachterij om de beste stukjes vlees te selecteren. Er wordt daarbij gekeken naar voeding, leefomstandigheden en de kenmerken per ras. Zo verkopen wij bijvoorbeeld de biefstuk en rosbief van Blanc Blue. Dat is een koe met zacht vlees en wat minder vet. Uitermate geschikt dus voor heerlijke botermalse biefstuk of een zacht stukje rosbief. In de winkel kunnen wij u precies vertellen welk stukje rundvlees het beste geschikt is voor bijvoorbeeld de BBQ of voor een diner.

Varkensvlees

Keurslagerij Looman verkoopt Duurzaam varkensvlees dat voldoet aan onze strenge eisen: lekker vlees, gemaakt met oog voor dier én milieu. Het grootste deel van de duurzame varkens is van het Piétrain-ras. Het Piétrain-varken heeft een stevige bouw, dikke billen, maar toch een laag vetgehalte. De varkenshouders die zijn aangesloten bij de keten Duurzaam Varkensvlees willen gezonde varkens met een goed leven. De dieren leven in stallen met afleidingsmateriaal, een duidelijk dag- en nachtritme, goede ventilatie en hoogwaardig veevoer. In de winkel vertellen wij u graag meer over de vele mogelijkheden van ons lekkere malse varkensvlees.

Dry Aged Beef

Kom ook eens bij ons langs voor onze Dry aged Côte de Boeuf, voor de échte smaakbeleving van rundvlees. Dry aged vlees wordt gerijpt in een speciale koelcel, waarbij de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur goed in de gaten wordt gehouden. Dit proces duurt minimaal drie weken. Door het rijpen wordt het vlees zachter en voller van smaak. Voor het dry aged vlees wordt uitsluitend gewerkt met het Blonde Aquitaine ras. Wat dacht u bijvoorbeeld van Côte de Boeuf met Citrusboter? Heerlijk voor op de BBQ!

Ibérico varkensvlees

Ibérico-varkensvlees is afkomstig van een uniek en raszuiver dier uit Spanje. Vanwege de zwarte (negra) hoeven (patas), staat het dier ook wel bekend als Pata Negra. Ibérico-varkens leven in de bossen en eten alleen natuurlijk voedsel. Iedere herfst valt de grond vol met rijpe eikels en deze vinden de varkens heerlijk. Het vlees is gezond vanwege de hoge concentratie Omega 3 en Omega 6, maar is vooral heel erg lekker. Ibérico-varkenshaas is bijvoorbeeld erg geschikt voor op de BBQ, maar kan ook prima bereid worden in de oven.

Looman, Keurslager

Haven 58
2871CP Schoonhoven
0182382426
0182386849

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 19:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten